Restauratie en transformatie
Voormalig textielfabriek Tricot Winterswijk

De Tricot is een vroeg 20e eeuwse textielfabriek in Winterswijk die door staatssecretaris Van der Ploeg op de lijst met beschermde monumenten is geplaatst. Desondanks is de Tricot jarenlang met sloop bedreigd. Dit gevaar is afgewend dankzij de aankoop door De Woonplaats. In 2003 is De Woonplaats begonnen met de verbouwing van de Tricot en Wilhelmina tot hoogwaardige (koop)appartementen. Een deel van de begane grond wordt gebruikt voor een publieke functie.

Restauratie Spoelerij
ontwikkeling appartementen

De Spoelerij werd in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd en heeft 23 appartementen met verschillende oppervlaktes  van 80 tot circa 240m²  Het Wilhelminagebouw telt 3 verdiepingen waar in totaal 25 appartementen werden gerealiseerd met verschillende oppervlaktes van 100 tot 150 m². Onder het complex is een complete parkeergarage gebouwd. Een deel van de begane grond wordt gebruikt voor een publieke functie.

Opdrachtgever de Woonplaats Enschede
Contractvorm Traditioneel
Ontwerp De Architecten Cie Amsterdam
Oppervlakte 4.085m²
Jaar van uitvoering 2005

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten