Dolphia Ten Haken

Klooster Dolphia
Glanerbrug

In opdracht van de wooncorporatie De Woonplaats heeft Erkend Restauratiebedrijf Ten Haken het klooster Dolphia in Glanerbrug, nabij Enschede, gerestaureerd. Dolphia is een voormalig klooster gebouwd uit het jaar 1936 en was als klooster in gebruik van 1937 tot 1996. Het project bestond uit de restauratie van het exterieur en interieur. Het voormalige klooster is voorheen herbestemd als zijnde een bedrijfsverzamelgebouw. Er worden meerdere functies ondergebracht in het klooster. Hierbij is gekozen voor kantoorruimten, horecagelegenheid en appartementen. Ter ondersteuning van het kantoorconcept zijn vergaderfaciliteiten, zaalverhuur en is horeca aanwezig.

Herstelwerkzaamheden
Klooster Dolphia

Restauratiebedrijf Ten Haken was onder ander verantwoordelijk voor herstelwerkzaamheden aan het dak, gevel, raampartijen en ornamenten zowel binnen als buiten. Alle glas-in-loodramen in de rondgang en buitengevels zijn hersteld, natuurstenen vloeren, wandtegels, hardstenen traptreden, plafond vernieuwd en hersteld, zijn er houtreparaties en schilderwerk uitgevoerd en zijn de deuren en draaiende delen in de stalen ramen teruggebracht, net zoals vroeger.

Opdrachtgever Wooncorporatie De Woonplaats
Contractvorm UAV 2012
Oppervlakte 4000m2
Jaar van uitvoering 2012
Klooster Restauratie Dolphia Ten Haken WAM&VanDuren

renovatie met behoud
Historische elementen

Alle E/W installaties zijn vernieuwd. Doordat de muren van het klooster historische waarde hebben mochten er geen installaties direct in de muren gerealiseerd worden. Alle installaties zijn daardoor in speciale bruine kabelgoten gerealiseerd. Hierdoor zijn de historische elementen behouden én zijn de installaties op een nette manier weggewerkt. Daarnaast is er een wtw-systeem gerealiseerd en zijn alle ruimtes voorzien van data-installatie. Iedere ruimte binnen het klooster is individueel bemeterd en afzonderlijk te bedienen. Het klooster heeft tevens een duurzaam karakter gekregen door het toepassen van bijzondere installaties; er wordt gestookt met koolzaad. Het koolzaad wordt geperst in de nabij gelegen watermolen, welke tevens in bezit is van De Woonplaats.

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten