BAT complex Zevenaar
Restauratie en transformatie

Op het voormalige terrein van British American Tobacco (BAT) is het nieuwe gemeentehuis gerealiseerd. In 2012 heeft gemeente Zevenaar besloten om het gemeentehuis te verplaatsen naar het monumentale BAT-Complex. Met de transformatie van BAT-Complex naar het nieuwe gemeentehuis blijft een belangrijk stukje geschiedenis van Zevenaar behouden en heeft het complex een tweede leven gekregen. Het nieuwe gemeentehuis is gevestigd in Hal 12 (fase 1) en het Turmac gebouw (fase 2). Het gemeentehuis bleef in gebruik en bereikbaar voor bezoekers, waardoor is gekozen voor een gefaseerde uitvoering.

Vernieuwing Gemeentehuis &
Turmac Gebouw

Om het gemeentehuis op een zo vanzelfsprekende wijze te verbinden is een deel van het Turmac gebouw grenzend aan de hal voorzien van een nieuwe gevel. Het nieuwe gemeentehuis biedt ruimte voor verschillende soorten werkplekken conform “het Nieuwe Werken”  die plaats- en tijdonafhankelijk werken mogelijk maakt. Het overige deel bestaat uit publieke functies, raadzaal, restaurant, ruimtes voor bestuur van de gemeente en geconditioneerde archiefruimte van 7 km. Tevens is het nieuwe BAT complex voorzien van een compleet nieuwe E&W installaties. Het BAT complex beschikt nu over een bi-valente WKO installatie, co2 gestuurd ventilatiesysteem, meer dan 2000 zonnepanelen en een separate klimaatvoorziening voor de archiefruimte.

Opdrachtgever Gemeente Zevenaar
Contractvorm UAV-GC
Ontwerp INBO Architecten
Oppervlakte 6000 m2
Jaar van uitvoering 2015

Laten we samen
iets moois bouwen

Wilt u samen werken aan een project? Of wilt u vrijblijvend een vraag stellen? Neem gerust contact op, ons team staat graag voor u klaar. Durf te vragen!

    Gerelateerde projecten