Ten Haken restaureert Polderhuis in Zevenaar

Restauratiebedrijf Ten Haken heeft zich geselecteerd voor het werk ‘Restauratie Polderhuis te Zevenaar’ door als laagste te hebben ingeschreven. De restauratie van het Polderhuis is een onderdeel van het restauratieplan van Landgoed Huys Sevenaer, waar ook de restauratie van de veeschuur onderdeel van is en ook uitgevoerd wordt door Ten Haken.

De restauratie bestaat uit het herstellen van het volledige casco van het Polderhuis. Denk hierbij aan het herstellen van de kozijnen, deuren en ramen, het voegwerk, het metsel- en stucwerk, zoldervloer en kap c.q. gebintwerk. Bijzondere elementen in het werk zijn de diversiteit aan profileringen in de kozijnen en ramen welke voorzien worden van  monumentenglas, het stucwerk in de gewelven kelder die volledig vervangen moet worden en de gietijzeren goot. De restauratie zal door diverse partijen ondersteund worden waar onder de directievoering welke door Architectenbureau Boerman bna gevoerd zal worden.

De werkzaamheden zullen starten op 11 juni 2012 en zullen in december 2012 gereed zijn. De huidige bestemming van het Polderhuis is op dit moment een landwinkel en proeferij op de begane grond en een woonbestemming op de verdieping. Tijdens de restauratie zal de winkel open blijven en de bewoners in de woning blijven. Door deze going concern situatie zullen eventuele extra aanpassingen vereist zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *