Erve Lubberdink in Geesteren

In opdracht van de familie Dave hebben we eerst het knechtenhuis van buiten gerestaureerd. Dit bestond uit het herstel van dakconstructie incl. plankendakbeschot, herstellen van scheuren in het metselwerk incl. plaatselijk voegwerk en herstel van kozijnen en ramen.

Op het zolder is een slaapkamer gemaakt, op de begane grond zijn voorzetwanden geplaatst en alle betimmeringen hersteld. Ook de bestaande kelder inclusief de gewelven zijn plaatselijk voorzien van nieuw stucwerk.

Aansluitend is het woonhuis van buiten gerestaureerd. Dit bestond uit het vervangen van de gedeeltelijk bestaande rieten kap. Ronde sporen aanlassen, zakgoot herstellen, achtergevel vervangen, kozijn, ramen en luiken herstellen, plaatselijk voegwerk en een nieuw plint aansmeren. Ook binnen is er nog een gedeelte van het interieur onder handen genomen, zoals de kelder en opkamer, het herstel van alle binnenkozijnen incl. binnendeuren, plaatselijk stucwerk en houten balklaag herstel, omdat na verwijdering van het zachtboord er een mooi authentieke plafondĀ  met balklaag tevoorschijn kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *